Besök också dessa

Granösunds fiskeläge 

Friluftsmuseum som visar livet i skärgården i forna dagar när befolkningen levde på fiske, säljakt, jordbruk, hantverk samt sjöfart med lotsning. 

Bulleråsvägen 320, 65930 Södra Vallgrund 

www.granosund.hembygd.fi 

 

Cronoholmens skeppsvarv 

På varvet byggdes skeppen som försörjde den svenska stormaktsarmén i slutet av 1600-talet. Ta del av utställningen i museet och historien bakom. 

Jouxnabbavägen 20, 68500 Kronoby 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

www.kronoby.hembygd.fi 

 

Kilens hembygdsgård   

Kilen är ett friluftsmuseum och kulturcentrum med restaurang, gästhus, husbilsparkering och gästhamn. Vid gästhamnen finns en skeppsbyggnadsutställning som ger en inblick i skeppsbyggandet och skeppsbyggarnas liv i Sideby under 1890-talet. Här presenteras också en del av de skepp som byggts i Sideby under epoken.  

Kilvägen 90, 64490 Sideby 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

www.kilen.fi 

 

Korsnäs hembygdsmuseum 

Korsnäs hembygdsmuseum består av ett flertal byggnader med permanenta utställningar, varav den mest kända är samlingen med Korsnäströjor. Museets övre våning rymmer en säljaktsutställning och i museets samling finns en klinkbåt byggd med enbart trätappar. 

Kyrkobyvägen 32, 66200 Korsnäs 

www.korsnas.hembygd.fi 

 

Kvarkens båtmuseum 

Upplev Finlands största museum för österbottniska bruksbåtar. Förutom 125 båtar/kanoter och 175 båtmotorer presenteras fiskeredskap, säljakt, flottning och skärgårdsliv i flera byggnader i en kulturhistoriskt värdefull hamnmiljö. Även sommarutställningar. 

Åminnevägen 433, 66100 Malax 

www.museum.malax.fi 

 

Gamla Vasa museum 

I Gamla Vasa museum kan du bekanta dig med Gamla Vasas historia och t.ex. det gamla redarkontoret, som återskapats för att likna Abraham Falanders eller C.G. Wolffs skeppsredarkontor från 1800-talet. Falander och Wolff tillhörde Finlands rikaste köpmän och största redare. 

Köpmansgatan 10, 65380 Gamla Vasa 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

www.vaasankaupunginmuseot.fi